Підтримати нас

На Херсонщині 1 травня запрацювали 9 ринків

01 травня 2020 07:24
603
Поширити:

Головною вимогою до роботи ринків було дотримання вимог постанови Головного санітарного лікаря України. Там вказані декілька пунктів, дотримання яких зараз і перевіряють фахівці  Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"Ми 30 квітня зв’язались з кожним ринком, який зареєстрований на території області і з’ясували, коли і які ринки планують працювати. З 1 травня таку можливість і готовність до відкриття заявили 9 ринків: три ринки в обласному центрі (Центральний ринок, ринок на Житлоселищі та ринок в Таврійському мікрорайоні, так званий "Три штики"), по одному в Голопристанському та Новотроїцькому районах, по два в Новій Каховці та Олешківському районі. На вході до Центрального ринку проводиться термоскринінг відвідувачів, є антисептики для покупців, дотримання масочного режиму продавцями  і покупцями, встановлені екрани між ними. Контролери нагадують усім про дотримання дистанції у 1,5-2 метри. Наразі єдине зауваження – у павільйоні, де продають розсаду, продавці не дотримались дистанції та відсутні у них захисні екрани. Зауваження зроблене дирекції ринку, зараз  усувають недоліки". – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

У разі виявлення грубих порушень фахівці Держпродспоживслужби  їх фіксуватимуть і передаватимуть цю інформацію до Нацполіції та органів місцевого самоврядування. І вже вони будуть реагувати.

Першою вимогою до роботи ринків на час карантину є їх офіційна реєстрація. Наразі таких ринків на території  області 32.

За словами директора Центрального ринку Олександра Самойленка, час, коли ринок не працював, вони використали з користю.

"Херсонський Центральний ринок перше обстеження пройшов ще 29 березня 2020 року. Тоді нам надали акт, що ми відповідаємо усім вимогам для того, аби працювати під час карантину. Але вже 3 квітня головний санітарний лікар України вирішив припинити роботу абсолютно всіх ринків на території України. Після того, як Президент оголосив про ініціативу відкрити продовольчі ринки, ми зрозуміли, що здатні виконати усі  вимоги, ми запросили міжвідомчу комісію, яка провела повторне обстеження, вказала  на певні недоліки. Ми їх усунули", – зазначив Олександр Самойленко.

Станом на 1 травня приблизно 300 продавців вийшли на роботу. Це четверта частина від тих, які щодня працювали до карантину.

"Під час простою ми розширили проходи, відремонтували деякі приміщення, зробили розмітку на підлозі, аби витримувалась дистанція між покупцями, закупили більше 400 захисних екранів для продавців, безконтактні термометри, замовили кілька  гучномовців, які будуть доносити до людей інформацію щодо захисту від коронавірусу". – запевнив керівник ринку.

Слідкувати за дотриманням на ринках усіх необхідних вимог для роботи в умовах карантину фахівці Держпродспоживслужби будуть щоденно.

Нагадаємо, що на Держпродспоживслужбу у відповідності до вимог  законодавства в умовах карантину покладено завдання саме контролю за дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України. Рішення про відкриття чи закриття ринків не віднесено наразі до повноважень служби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ