Підтримати нас

На Херсонщині у медицині виявлено фінансових порушень майже на 2 млн. грн.

Vgoru
08 лютого 2016 12:19
603
Поширити:

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради, проведеної за період з 01.06.2011 по 31.07.2015, фінінспектори виявили порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 1,92 млн грн.

Зокрема, 7 станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги - Бериславська, Генічеська, Голопристанська, Каховська, Скадовська, Цюрупинська, Новокаховська - не маючи статусу юридичної особи або відокремленого підрозділу, залишаються структурними підрозділами Центру. Очолювали станції головні лікарі, а не завідувачі, що призвело до завищення розміру посадових окладів керівникам структурних підрозділів Центру на загальну суму 154,76 тис. грн.

Упродовж трьох років, всупереч вимогам чинного законодавства, на утримання 5-ти понаднормативних посад медичних та технічних працівників Станції м. Херсон витрачено 531,82 тис. грн.

Спеціалізований автомобіль швидкої медичної допомоги на базі PEUGEOT-BOXER (тип С), балансовою вартістю 844,0 тис. грн, який у 2013 році придбано за кошти Державного бюджету України, безпідставно, з порушенням вимог діючого законодавства, був переданий до обласного кардіологічного диспансеру.

Загалом виявлено випадків безпідставного списання 21,97 тис. л палива на суму 288,65 тис. грн. Приміром, ВАЗ 2107, який не є спеціалізованим автомобілем швидкої допомоги, використовувався для адміністративно-господарських потреб. На авто ВАЗ 4096 безпідставно використано 2182,7 л пального (бензину марки А-92) на загальну суму 27,68 тис. грн. Також встановлено випадки використання неспеціалізованого автотранспорту Центру у вихідні та неробочі дні, без надання належно оформленого дозволу. Таким чином, було необгрунтовано списано 1630,9 л паливо-мастильних матеріалів (бензину) на загальну суму 19,87 тис. грн. Крім того, через застосування базової лінійної норми, визначеної для меж міста Херсона, при виїздах по області необґрунтовано використано 18157,61 л пального на загальну суму 241,1 тис. грн.

Матеріали інспектування обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передано правоохоронному органу. Застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

На Херсонщине, в сфере оказания медицинской помощи, выявлены финансовые нарушения почти на 2 млн грн.

Прес-служба Держфінінспекції в Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ