Підтримати нас

На Херсонщині ліквідують наслідки негоди

Автор статті
07 червня 2019 10:31
750
Поширити:

У п’ятницю, 7 червня, на сесії Олешківської районної ради депутати одноголосно підтримали питання про фінансову допомогу постраждалим від негоди населеним пунктам та місцевим мешканцям.

Зокрема, виділили кошти Козачелагерській і Новомаячківській сільрадам на ліквідацію наслідків, на придбання глибинного насоса (с. Козачі Лагері), та на надання адресної допомоги людям, що через стихію опинилися у скрутному становищі.

Про це повідомляє офіційний сайт райради.

Для ліквідації наслідків негоди виділено 500 тисяч гривень, ще 200 тисяч гривень мешканцям с. К. Лагері та 200 тисяч гривень мешканцям с. Н. Маячка.

Нагадаємо, три дні поспіль над Херсонщиною вірували вітер, грози, зливи, місцями град. Екстремальна погода залишила без покрівлі будинки, зруйнувала багато дерев та лінії електромереж.

За підрахунками розширеної регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, внаслідок потужного атмосферного циклону, який супроводжувався надзвичайно сильними поривами вітру та вкрай сильними зливовими опадами по області знеструмлені 7 повністю та 5 частково населених пунктів.

У с. Козачі Лагері Олешківського району зруйновано дахи п’яти об’єктів соціальної сфери. Внаслідок повалення великої кількості дерев постраждало біля 500 приватних домоволодінь та пошкоджено лінії електропередач.

В с. Нова Маячка Олешківського району затопило 150 садиб.

Також, через влучення блискавок горіли два приватних будинки. Перший -  в м. Олешки по вул. Лагерній, пошкоджено 64 кв. м покрівлі. Другий - у с. Першотравневе Бериславського району, вигоріло 8 кв. м покрівлі.

Крім того, рясні дощі затопили городи й поля, тож люди непокояться щодо майбутніх врожаїв.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, опади мали локальний характер. На території окремих господарств опадів взагалі не було, але на інших - випала тримісячна норма (до 120-130 мм) та навіть град. Та в цілому по області ситуація більше оптимістична, ніж песимістична. Зокрема, загалом постраждало не більше 5% посівів ранніх зернових.

Щоб компенсувати втрати від наслідків негоди, власникам господарств рекомендують звернутися до Херсонського обласного центру з Гідрометеорології з офіційним запитом щодо фіксації форс-мажорних обставин та отримати відповідну довідку.

Роботи по ліквідації наслідків негоди та обстеження домоволодінь продовжуються, матеріальні збитки ще підраховуються.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ