Підтримати нас

На «Кам'янській Січі» відкрили сезон-2018. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
30 квітня 2018 15:25
647
Поширити:

Головною подією першого дня урочистостей з нагоди відкриття сезону на історико-етнографічному комплексі «Кам'янська січ» став Другий чемпіонат Сухопутних військ України за функціональним багатоборства (кросфіту).

У змаганнях взяли участь понад 100 військовослужбовців: 14 команд з військових частин і навчальних закладів Міноборони, розташованих в Київській, Львівській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Хмельницькій, Полтавській і Вінницькій областях.

Такі змагання проводяться на Херсонщині другий рік поспіль. У минулому році чемпіонат Сухопутних військ Збройних сил України з кросфіту проходив в Херсоні на стадіоні "Кристал".

Також для херсонців і гостей області була підготовлена культурна програма: проведена виставка військової техніки і спорядження, виступили рок-групи, влаштована виставка картин на історичну тематику, організована екскурсійна і розважальна програма.

Кам'янська Запорізька Січ - найбільш збереглися залишки однієї з кількох Запорізьких Січей, що існували в Україні з XVI по XVIII ст. Січ була оборонної фортецею, що виконувала функції адміністративного і військового центру запорізького козацтва. Кам'янська Січ була заснована козаками у впадання р. Кам'янка в Дніпро в 1709 р, після зруйнування царськими військами Чортомлицької Січі. У 1711 р і вона була знищена за наказом царя Петра І, а козаки змушені були відійти вниз по Дніпру у володінні Кримського ханства. У 1728 р Кам'янська Січ була відроджена, проіснувала до 1734 року, після чого запорожці переселилися на р. Підпільної, де заснували Нову Січ. На місці козацької фортеці згодом розташовувалася поміщицька економія, але збереглися і окремі фрагменти фортечних споруд XVIII ст. Зараз їх досліджують історики і археологи. Збереглася могила кошового отамана К. Гордієнко з кам'яним хрестом, встановлено пам'ятник отаману.

${gallery:34d7c5c410b6aea2ece1f6fa884b178f}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ