Підтримати нас

На Херсонщину потрапила польська курятина з сальмонелою

Автор статті
15 грудня 2021 10:28
872
Поширити:

Інформація щодо виявлення Salmonella у польській курятині надійшла до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF. Цей рід грам-негативних бактерій може спричинити захворювання на сальмонельози, черевний тиф та паратифи.

На сайті відомства повідомляється, що продукція виробника WCF Corp. Sp. z o. o., Warszawa експортувалася до Товариств з обмеженою відповідальністю «М’ясний торговий дім», м.Київ та «Рейд Міт», м. Запоріжжя.

Аби запобігти потраплянню цієї курятини у продаж, ГУ Держпродспоживслужби рекомендувало операторам ринку обігу даної продукції вилучити її з реалізації протягом двох робочих днів. Після цього оператори мають письмово інформувати про виявлений небезпечний товар наглядове відомство, як того вимагає ч.3, ст.20, Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Також фахівці Головного управління звертаються до споживачів з проханням бути уважними при купівлі курячого м’яса. Виявивши продукцію вказаного виробника, рекомендують інформувати про це ГУ Держпродспоживслужби за телефоном (0552) 32-17-37, або за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 7. Також можна звертатися до територіальних управлінь відомства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ