Підтримати нас

На Херсонщині загинув американський медик-доброволець Ітан Хертвек

Автор статті
20 грудня 2023 12:08
317
Поширити:

На Херсонщині 21-річний ветеран морської піхоти США Ітан Хертвек загинув у боях за Україну.

Про це повідомив британський волонтер в українській армії Мейсер Гіффорд, інформує Цензор.НЕТ.

"Помер наш дорогий друг і брат по зброї Ітан Хертвек. Відважний американський доброволець приєднався до 131-го полку як бойовий медик. Він нещодавно перейшов до іншої бригади, де трагічно загинув у бою з агресором", – ідеться в повідомленні.

Американський тележурналіст Стів Грант розповів, що Ітан Хертвек загинув 14 грудня, рятуючи з поля бою пораненого бійця ЗСУ. Ітан спочатку поїхав в Україну, щоб не воювати, а рятувати життя. Він отримав ліцензію бойового медика і став навчати українців навичок надання першої медичної допомоги.

Згодом Ітан Хертвек підписав контракт зі ЗСУ та приєднався до 131-го спеціального розвідувального батальйону "Відьмак".

"8 грудня вони з бригадою вийшли на чергове військове завдання. У цей момент почалася російська атака й Ітан зі ще одним бійцем залишилися прикривати свою групу. Їм вдалося ліквідувати до 12 солдатів і тим самим зупинити атаку. Ітан загинув, коли намагався евакуювати з поля бою пораненого товариша", – йдеться в дописі.

19 грудня Ітан Хертвек мав повернутися до США. 

18 грудня на Херсонщині поховали двох українських військових Олексія Загайнова та Дениса Серенка. 15 грудня в останню путь провели військових Михайла Єльнікова та Миколу Бондарчука, а 12 грудня поховали двох військовослужбовців Андрія Малахова та Армена Григоряна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ