Підтримати нас

На Херсонщині ЗСУ знищили 25 російських військових, гармати, засоби зв'язку та спостереження – Гуменюк

Автор статті
24 грудня 2023 08:32
588
Поширити:

За 23 грудня Сили оборони на лівобережжі Херсонщини знищили 25 російських окупантів, п’ять великокаліберних гармат, міномет і декілька засобів зв’язку й спостереження.

Про це у марафоні "Єдині новини" повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, армія РФ розгортає потужну мережу спостереження за Силами оборони, створюючи нові спостережні пункти на місцях, де українські сили знищили попередні.  

“Російські війська намагаються тиснути на позиції, які закріплені за нами на лівобережжі. Час від часу вони вдаються до штурмів українських позицій невеликими групами. Близько двадцяти таких штурмів було відбито за минулу добу. Наші позиції не втрачені, ми продовжуємо роботу щодо розширення плацдарму”, – сказала речниця.

Наталія Гуменюк прокоментувала й обстріл Херсона 23 і 24 грудня. За її словами, російська армія нарощує артилерійський вплив на Херсон. Останній раз місто обстрілювали порівну: сім разів вдень і вісім – вночі. 

“Це говорить про те, що ворог намагається тиснути на місцевих, на людей, які довіряють Силам оборони”. 

Раніше речник ОВА Олександр Толоконніков повідомляв, що дві російські ракети пошкодили лікарню, газогін, водогін, тепломережу, житлові будинки. Під руйнуваннями загинув чоловік, отримали поранення вісім людей, серед них і 15-річний хлопець.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ