Підтримати нас

На Херсонщині в окупованих Мирному та Каланчаку росіяни вручають повістки та викрадають чоловіків

Vgoru
Автор статті
21 вересня 2023 11:16
2,204
Поширити:

У тимчасово окупованому Мирному Херсонської області мобілізують чоловіків віком від 18 до 60 років, які отримали паспорт РФ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що окупанти обходять будинки місцевих жителів, де проживають громадяни призовного віку та вручають їм повістки. 

“Через примусову окупаційну мобілізацію чоловіки буквально кидають свої родини та помешкання й масово тікають із Мирного”, – йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією Оперативного угруповання військ "Херсон", сьогодні, 21 вересня, зранку в окупованому селищі Каланчак по вулиці Чорноморська, військові РФ ловили чоловіків і саджали їх у білий бус із чорним номерним знаком «ДИКИЙ».

Раніше ЦНС повідомляв, що на захоплених землях Херсонщини триває підготовка до початку мобілізації місцевих на війну проти України. Окупаційний військкомат розробив мобілізаційний план і почав видачу повісток офіцерам запасу. 

Після смерті першого окупаційного голови селища Мирне Скадовського району Херсонської області Віталія Ніколаєва, окупанти призначили на його місце Віктора Причепія із селища Козацьке Новокаховської громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ