Підтримати нас

На Херсонщині росіяни готуються до оборони через побоювання форсування Дніпра Силами оборони – ISW

Vgoru
14 жовтня 2023 10:37
1,124
Поширити:

Російські війська готуються до оборони в тимчасово окупованій Херсонській області. Вони непокояться щодо можливої майбутньої спроби України форсувати річку Дніпро.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У повідомленні ISW наводять слова українського військового спостерігача Костянтина Машовця. Він заявив, що російські війська активно обладнують позиції, встановлюють міни та інженерні укріплення на лівому березі Дніпра.  

За словами Костянтина Машовця, російські війська встановили щонайменше три мінні поля поблизу Каховки й Малокаховки та швидко відновлюють міст через Керченську протоку, щоб підтримати російську військову логістику на півдні України взимку.

Також Костянтин Машовець повідомив, що російське угруповання військ «Дніпро» і Гвардія ГО Криму становлять трохи більше, ніж 75 тисяч солдатів, включаючи мобілізованих українців з окупованих Криму, Запорізької та Херсонської областей.

Машовець заявив, що російське угруповання "Дніпро" укомплектоване лише на 60-75%, але зазначив, що угруповання в основному уникає бойових дій, і що російське військове командування планує подальше його посилення людьми й технікою. 

Раніше у Генштабі повідомляли, що розвідувальний підрозділ російських військових, що дислокується в районі села Кардашинка Херсонської області, замінував якірними річними мінами українські річки Конка та Старий Дніпро.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів