Підтримати нас

На Херсонщині поліцейські повідомили про підозру кримінальному авторитету

26 травня 2021 14:02
679
Поширити:

Так званий "смотрящий" - "посада", дуже поширена в бандитському світі. Як вдалося встановити правоохоронцям Херсонщини, з недавніх часів "завівся" такий кримінальний авторитет і в одній з виправних колоній, до складу якої входить і слідчий ізолятор. 42-річний чоловік, який перебуває в ув'язненні, разом зі своїми посіпаками встановили в установі спеціальні жорсткі порядки - "понятия". У колонії практикувалося беззаперечне підпорядкування "смотрящему" і його товаришам, а будь-який непослух карався - в тому числі за допомогою фізичного впливу.

Крім того, як з'ясували в поліції, вищезгаданий авторитет ще й тримав тюремний "общак", який поповнювався за рахунок коштів, вторгованих від продажу наркотиків. Наркотичні речовини незаконно надходили "з волі".

З огляду на ці обставини, правоохоронці провели масові обшуки в камерах, виявивши у великій кількості наркотики, мобільні телефони, а також чернетки з інформацією щодо кожного ув'язненого - хто скільки здав і хто скільки винен.

Працівники поліції та прокуратури повідомили фігуранту підозру в причетності до злочину, передбаченого ч.2 ст. 255-1 ККУ. Тобто встановленні або поширенні злочинного впливу в слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань (карається позбавленням волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна або без такої). Також громадянину та його 45-річному поплічникові повідомлено про підозру в злочинах, передбачених ч. 2 ст. 307 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”, ч. 2 ст. 311 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів” та ч.3 ст.321 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ