Підтримати нас

На Херсонщині підозру в колабораціонізмі отримав окупаційний голова села Бургунка

Vgoru
Автор статті
10 січня 2024 11:57
638
Поширити:

Прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності жителю села Бургунка Бериславського району.

Відповідне повідомлення опублікували на сайті Херсонської обласної прокуратури. У тексті підозри Офісу Генерального прокурора, йдеться про Сергія Щербину.

За даними слідства, у червні 2022 року чоловік пішов на співпрацю з окупаційною владою. Він отримав посаду голови сільської ради села Бургунка, та підпорядковувався Бериславській незаконній адміністрації.

На посаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, повідомляє прокуратура. А саме: забезпечував на окупованій території обіг російської валюти (рублів), організовував роботу окупаційного органу влади та його фінансування. Також займався налагодженням роботи комунальних установ та закладів відповідно до законодавства РФ.

1 січня СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю селища Чаплинка на Херсонщині Віталію Кулику, який вів торгівлю з окупаційними органами влади та постачав їм харчі.

3 січня стало відомо про підозру в колабораціонізмі Віталію Сиваку, який був членом окупаційної виборчої комісії під час проведення незаконного референдуму в селі Дарʼївка на Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ