Підтримати нас

На Херсонщині окупанти заохочують українців "доносити" на сусідів

Vgoru
15 липня 2023 10:16
951
Поширити:

Окупаційній адміністрації Херсонщини та Запоріжжя необхідно виконати план щодо затримання українців, аби “приборкати партизанський рух”. Тому росіяни заохочують українців доносити на сусідів через анонімні чат-боти, або за винагороду у відділках каральних органів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначається, доноси легітимізують терор в очах окупантів, адже дають підстави затримувати українців і відправляти їх до підвалу. Надалі росіяни вже не розбираються, чи співпрацювала людина з Силами оборони, чи ні. Родичам затриманих зазвичай навіть не повідомляють ні причини затримання, ні місце утримання незаконно позбавленого волі мешканця, ідеться в дописі.

Нагадаємо, за минулу добу, 14 липня, ЗСУ знищили щонайменше 58 окупантів, три човни з диверсійно-розвідувальними групами, великокаліберну гармату, шість одиниць автобронетанкової техніки та станцію радіоелектронної боротьби. 

Оголосили вирок 46-річному донеччанину – командиру однієї з бригад збройних сил РФ. Він відбуде довічне ув'язнення. Наприкінці березня 2022 року зрадник разом із підлеглими йому військовослужбовцями через непідконтрольну територію Донецької області потрапили до селища Архангельське Херсонської області для утримання захопленого району.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів