Підтримати нас

На Херсонщині окупанти забороняють повертатися додому постраждалим від затоплення, якщо в них немає паспорта РФ

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 16:40
567
Поширити:

Російський окупаційний режим забороняє жителям Херсонської області, які не мають російських паспортів, повертатися до своїх населених пунктів, терміново залишених унаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

Як вона зазначає, окупанти змушують постраждалих від підтоплення та примусово виселених зі своїх домівок громадян України переїздити до Росії або на тимчасово окуповану територію Криму.

Російські окупаційні адміністрації почали масово виселяти громадян України з їхніх будинків і квартир, під приводом нібито заборгованості за комунальні послуги. Це насамперед стосується людей, які не отримали паспорт громадян РФ, ідеться в дописі.

У такий спосіб російські окупанти намагаються штучно збільшити кількість населення з російськими паспортами для участі в псевдовиборах у вересні цього року.  

Нагадаємо, у тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області російські окупанти активізували використання порту для вивезення цьогорічного врожаю зерна до своїх портів. Вони почали це робити з 10 липня.

У місті Нова Каховка Херсонської області російські окупанти масово виселяють усіх місцевих, які проживають вздовж берега Дніпра, із власних помешкань разом із дітьми на вулицю. Помешкання людей займають військові підрозділи армії РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ