Підтримати нас

На деокупованій Херсонщині розміновано приблизно 25% сільськогосподарських земель

Автор статті
26 липня 2023 11:08
682
Поширити:

Це загальна цифра, яка включає як офіційно розміновані території, перевірені саперами, так і ті, які, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, звільняли від мін самі працівники сільгосппідприємств.

Про це Медіаплатформі «Вгору» розповів директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Юнусов:

«Офіційно розміновано більше 10% сільгоспземель деокупованої території Херсонщини. Загальна площа деокупованих земель сільськогосподарського призначення становить 520 тисяч гектарів, з них 55 тисяч вже офіційно розміновано, на ці земельні ділянки є акти розмінування. Приблизно стільки ж розмінували працівники сільгосппідприємств самостійно».

Проведення офіційних робіт розмінування на полях було сплановано, але власники, керівники та працівники підприємств, не чекаючи на саперів, взялися за справу очищення своєї землі самостійно, тому на початку і було так багато випадків підриву працівників господарств на своїх полях.

Говорячи про перспективи, очільник департаменту ділиться планами збільшити до кінця року кількість офіційно розмінованих земель до 50%. А також звертає увагу на те, що щільність замінування є різною:

«Зрозуміло, там де були лінії зіткнення, де йшли основні бойові дії, там заміновано дуже щільно, і необхідно дуже багато часу для розмінування. Там, де було більш-менш спокійно, розмінування здійснюється швидше».

Нагадуємо, що з початку робіт з розмінування правобережжя Херсонщини піротехніки ДСНС вже виявили та знешкодили 30 тисяч 389 вибухонебезпечних предметів. Сапери наголошують на небезпеці самостійного розмінування територій. Однак сільськогосподарські підприємства потерпають не лише від замінувань, а й від атак російською авіацією.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ