Підтримати нас

На деокупованій Херсонщині за місяць борг за розподіл природного газу зріс на понад 5 мільйонів

Автор статті
27 квітня 2024 07:24
526
Поширити:
Фото: Freepik

Борг споживачів з деокупованої Херсонщини за розподіл природного газу за місяць зріс на майже на 5 мільйонів 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє Акціонерне Товариство Херсонгаз.

Товариство зазначає, що станом на 1 квітня 2024 року заборгованість за послугу розподілу природного газу на деокупованій території Херсонської області перевищила 196 мільйонів гривень, у порівнянні з березнем сума зросла майже на 5 мільйонів 500 тисяч гривень. Значна кількість боржників мають заборгованість з 2021 року.

Несплата боргів призводить до проблем із наданням послуг. Адже кошти необхідні для закупки палива, витратних матеріалів та техніки. Залучення фахівців і ремонтні роботи також проводяться виключно за кошти, отримані від оплати споживачів за послугу розподілу природного газу.

Коштом споживачів оплачуються і процеси обслуговування газової мережі (підтримка тиску, перевірка щільності, забезпечення протикорозійного захисту підземних газопроводів та обслуговування розподільчого обладнання), йдеться у дописі.

  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” продовжила дію тарифного плану “Фіксований”. З 1 травня 2024 року до 30 квітня 2025 року абоненти продовжать сплачувати 7,96 грн за кубометр.
  • Раніше журналісти “Вгору” говорили з адвокатом Олександром Даниловим про те, що на херсонців скасування мораторію на відключення комунальних послуг за борги не вплине. Основні моменти фактично не зазнали змін – змінився лише територіальний принцип дії. Якщо раніше ми говорили про заборону на відключення від послуг за борги, нарахування пені та стягнення заборгованості, яка виникла після 24 лютого 2022 року, на всій території України, то зараз захист перемістився туди, де ведуться бойові дії, де є окупація.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ