Підтримати нас

На деокупованій території Херсонської області запровадять спеціальну систему телерадіомовлення: що відомо

18 липня 2024 17:20
346
Поширити:
Фото: Freepik

18 липня за розпорядженням Уряду в Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях запровадять спеціальне телерадіомовлення.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду. 

Зазначається, що така система передбачатиме блокування російських радіоелектронних сигналів.

У коментарі “Вгору” представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан зазначив, що такі заходи запроваджували вже в Донецькій та Луганській областях. 

“Просто глушити такі сигнали складно на території Херсонської області через близьке розташування до лінії бойових зіткнень”, – додав він. 
  • Незаконна влада планує встановити обладнання супутникового телебачення “Руський мір” у 149 окупованих населених пунктах Херсонщини. У коментарі “Вгору” представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області додав, що паралельно російські окупанти блокують інтернет, мобільний зв'язок. Так відрізають людей на окупованих територіях від української інформації.
  • Росія продовжує блокувати VPN-сервіси, аби людям обмежити доступ до незалежних ЗМІ, які не відповідають наративам Кремля. Також спростити Службам безпеки РФ стежити за ними.
     

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів