Підтримати нас

На 2018 рік заплановано відкриття нових авіаційних рейсів з Херсона до Білорусії, Польщі, Болгарії та Туреччини

28 грудня 2017 09:00
574
Поширити:

З 2014 по 2017 роки на розвиток Аеропорту спрямовано понад 131,9 млн грн, у тому числі з обласного бюджету – 31,5 млн грн., власних коштів аеропорту – 18,9 млн грн., з державного фонду регіонального розвитку – 81,5 млн грн.

В аеропорту проведено комплекс робіт з реконструкції аеровокзального комплексу, проведено закупівлю та встановлення метеорологічного обладнання, обладнання для обслуговування повітряних суден та підвищення комфортності для пасажирів, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик під час підсумкової річної прес-конференції очільника області Андрія Гордєєва, яка відбулася 26 грудня.

«На сьогодні проводиться робота щодо розробки проектів з реконструкції світлосигнальної системи та злітно-посадкової смуги. Аеропорт має приймати повітряні судна цілодобово, швидко обслуговувати повітряні судна, надавати європейський сервіс для пасажирів та авіакомпаній. Виконання поставлених завдань надасть можливість залучення лоу-кост авіакомпаній, розширити географію польотів та знизити вартість перельоту. На 2018 рік заплановано відкриття нових авіаційних рейсів до Білорусії, Польщі, Болгарії та Туреччини», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Він також нагадав, що Аеропорт співпрацює з ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», Turkish Airlines Inc., ТОВ «Авіакомпанія Браво», ТОВ «АНДА ЕЙР», ПрАТ «Авіакомпанія «Українські вертольоти», ТОВ «АЙ СІ ЕС Хендлінг». Мешканці та гості області мають можливість скористатися щоденними регулярними авіаційними рейсами до міст Київ та Стамбул (Туреччина), а також чартерними рейсами до м.Анталія (Туреччина), Шарм-еш-Шейх (Єгипет).

«Обласною державною адміністрацією ведеться активна співпраця з представниками Азербайджанської Республіки, Республіки Казахстан, Литовської Республіки, Республіки Білорусь щодо можливості налагодження авіасполучення між Херсонською областю та регіонами вказаних країн», - наголосив Олександр Адамчик та резюмуючи додав, що відкриття нових авіаційних рейсів значно розширить можливості Херсонщини у сфері розвитку туризму, курортної індустрії, міжнародної торгівлі та співробітництва, забезпечить потреби споживачів, у тому числі представників бізнесових кіл в послугах авіаційного транспорту, сприятиме збільшенню надходжень до бюджету та інвестицій до економіки області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ