Підтримати нас

Міжнародний фестиваль "Кіноджем" триває

Автор статті
21 жовтня 2019 02:00
676
Поширити:

У Херсоні триває Міжнародний фестиваль "Кіноджем". За умовами його учасники мають зняти фільм за тиждень.

За лаштунками проекту побували кореспонденти Суспільного.

Часу на написання сценарію для короткометражного фільму було не багато, говорить режисер і сценарист Микола Дуднік. Для зйомок шукали похмурі локації та знайшли на одному з подвір’їв у центрі. 

Микола Дуднік розказує, що акторів для своїх фільмів режисери команд шукали, зокрема, під час кінопроб. Участь у них могли взяти усі охочі. Виконавиця головної ролі Ірина Овчиннікова говорить, що ці зйомки для неї дебютні:

"Взагалі в житті я сиджу вдома з дітьми, поки що в декреті. В подальшому, звичайно, піду десь працювати. А зараз це для мене якийсь новий ковток повітря - на що я ще здатна, дізнатися більше про себе. Це такий розвиток, хобі. Мені дуже подобається. Проби відбувалися дуже цікаво. Несподівано було, що нас змусять кричати. Для мене це було найскладніше. Передати крик жаху – це не так вже й легко виявилося".

Юрій Стельмах ще вживається в роль. Говорить, що сценарій побачив нещодавно та намагається запам’ятати слова:

"На початку фільму я показаний добрячком, який ходить з квіточками, подарунками. У мене навіть тортик є на початку. Можна сказати, підлабузник до дівчат. Зокрема, до нашої дами. Заходжу до неї додому. А насправді у мене у коробці бомба. Я нібито терорист. А потім прибігає її донька. Одним словом, не хочу спойлерити. Там гарна кульмінація в кінці".  

Всі учасники вже здали свої фільми, а фінальний показ відбудеться у понеділок, 21 жовтня, о 17.00 у кінотеатрі "Мультиплекс".



Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ