Підтримати нас

Між Україною та РФ відбувся обмін полоненими: повернули оборонців, які воювали на Херсонському напрямку

13 вересня 2024 14:24
229
Поширити:
Фото: президент України

13 вересня між Україною та РФ відбувся обмін полоненими. Вдалося повернути 49 українців, серед них оборонці, які воювали на Херсонському, Донецькому, Луганському напрямках.

Про це повідомили на сторінці Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).

Зазначається, що вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону 23 жінок. Зокрема, це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення.

Серед звільнених 23 солдати та сержанти, 19 офіцерів. Також восьмеро представників ЗСУ (двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Інші 7 – цивільні.

В Україну повернувся Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук, який керував військовим шпиталем у Маріуполі.

Окрім цього, вийшла на волю кримськотатарська активістка Леніє Умерова, захоплена росіянами під час перетину кордону Грузії.

  • 24 серпня відбувся 55 обмін полоненими між Росією та Україною. Повернули 115 українців, серед них військові, що боронили Херсонщину, Луганщину, Донеччину та Київщину.
  • Також до України повернули трьох прикордонників 79 Херсонського загону. Серед повернених був і житель Херсонщини – військовослужбовець 12 бригади НГУ Василь Швець. Він 86 днів обороняв Маріуполь у повному оточенні російських військ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів