Підтримати нас

Міська влада показала проєкт реконструкції вулиці, на якій знесли ринок "Кристал"

Vgoru
Автор статті
18 травня 2023 14:26
612
Поширити:

Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко показав ескізи проєкту реконструкції вулиці Олеся Гончара, на якій знесли ринок “Кристал”. 

Вони опубліковані на телеграм-каналі чиновника. 

Демонтаж ринку розпочали 5 травня. Пізніше, 8 травня, Мрочко заявив, що на цьому місці не споруджуватимуть житловий будинок чи стоянку, а зроблять громадський простір. 

За словами чиновника, це має бути безбар’єрне середовище, доступне для всіх. А ескізний проєкт реконструкції передбачає зони відпочинку, простори для дітей, велостоянки та велопрокат і пішохідні простори. 

Також міська влада опублікувала пошту, на яку можна надіслати власні, ідеї, пропозиції та проєкт щодо реконструкції вулиці: kherson.mva@gmail.com. 

Крім цього, Мрочко заявив, що 18 травня відбудеться зустріч влади з керівництвом ринку “Кристал” та ініціативною групою підприємців. За його словами, там буде розглядатись питання про виділення законної земельної ділянки для будівництва ринку, а всім підприємцям запропонують альтернативні законні місця для торгівлі. 

Медіаплатформа “Вгору” запрошувала Романа Мрочка в прямий ефір на ютуб-канал, аби разом із глядачами обговорити ситуацію, яка склалася навколо зносу ринку “Кристал”. Проте часу на розмову з журналістами та містянами в керівника Херсонської військової адміністрації не знайшлося.

На початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, на ринку "Кристал" у центрі Херсона сталася пожежа. Причину її тоді не назвали.

На початку травня начальник Херсонської військової адміністрації повідомив, що ринок демонтують.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ