Підтримати нас

Місцева мешканка очолила окупаційний Пенсійний фонд на Бериславщині і отримала підозру

Vgoru
11 червня 2023 18:00
722
Поширити:

Заочно повідомили про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) за те, що вона очолила окупаційний  Пенсійний фонд у Бериславському районі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана – колишня співробітниця служби у справах дітей однієї з районних державних адміністрацій області. У серпні 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини вона пішла на співпрацю з ворогом. Від окупантів жінка отримала «підвищення» та стала  «начальником управления Пенсионного фонда Херсонской области в Бериславском районе». 

Жінка організовувала і контролювала роботу окупаційного органу, налагодила робочі відносини з окупаційною владою.

Зі звільненням Бериславщини вона втекла разом з військовими РФ.

Жінці загрожує позбавлення волі на строк десяти років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що судитимуть двох пенітенціаріїв, які перейшли на бік ворога — колишнього начальника відділення соціально-психологічної служби та оперуповноваженого оперативного відділу Північної виправної колонії №90 у Херсоні. Вони з власної волі почали працювати у каральній системі окупантів.

Також повідомили про підозру 69-річному Вʼячеславу Васильєву, який у липні 2022 року прийняв пропозицію російських окупантів та добровільно став керівником окупаційного “Пенсійного фонду Голопристанського району”. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ