Підтримати нас

Міністр внутрішніх справ вручив відомчу відзнаку працівниці ДСНС із Херсона

18 вересня 2024 09:54
476
Поширити:
Ігор Клименко (зліва) та Поліна Шолох. Фото: МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко з нагоди Дня Рятівника вручив відомчу відзнаку лауреатці щорічної Всеукраїнської акції  «Герой — рятувальник року»   Учасником Всеукраїнської акції “Герой-рятівник року” може стати кожний громадянин, який під час надзвичайної ситуації проявив мужність і героїзм. Лауреати акції будуть нагороджені Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзнакою “Герой-рятувальник року”. ,  працівниці ДСНС з Херсона Поліні Шолох. 

Про це йдеться на сторінці МВС України.

Зазначається, що Поліна успішно провела маленькому хлопчику серцево-легеневу реанімацію, після його падіння у зливну яму.

14 квітня цього року радіотелефоністка ДСНС Херсонщини Поліна Шолох із сином поїхала на автомийку, де жінка почула крики. Рятувальниця підбігла та побачила, що на землі лежить 2-річний хлопчик Микола без ознак життя, його тільки дістали зі зливної ями. Їй вдалося реанімувати хлопчика.

За інформацією Суспільного, Поліна Шолох працює радіотелефоністкою в аварійному загоні швидкого реагування спеціального призначення у ГУ ДСНС в Херсонській області. Вона стала рятувальницею за прикладом свого загиблого чоловіка Миколи Шолоха.

Він один із перших рятувальників, хто повернувся працювати до Херсона після його деокупації. 6 травня 2023 року Микола розміновував разом з п’ятьма іншими колегами землі на Херсонщині. У цей час російські військові скинули вибухівку з дрона прямо на рятувальників. Вони загинули на місці.

  • 17 вересня рятувальників Херсонщини нагородили відзнаками та нагрудними знаками МВС України "За відвагу у службі".
  • У Києві Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручив орден “За мужність” рятувальнику з Білозерки Херсонської області Олександру Костенку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів