Підтримати нас

Мешканці Херсонщини отримають конфісковані товари

Vgoru
Автор статті
20 травня 2023 08:29
7,379
Поширити:

Детективи Львівського Територіального управління Бюро економічної безпеки України у Львівській області наприкінці квітня 2023 року виявили складські приміщення площею 1600 кв. м, заповнені товарами гуманітарної допомоги. 

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

Їх походження поки не встановлено. Але відомо, що товари ввезли до України через державний кордон без сплати податків та обов’язкових митних платежів. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ухилення від сплати податків та зборів ще триває. А тим часом Личаківський районний суд Львова вирішив використати продукцію, термін придатності якої невдовзі закінчиться, і зняв арешт з частини виявленого на складі майна. 

Після цього його вирішили передати Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям для потреб мешканців цих областей. Загалом, це 150 тонн, або понад 763 піддони, з дитячими товарами, засобами гігієни, медикаментами та харчами нетривалого терміну зберігання.

Раніше ми повідомляли, що прокурори Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно фігурантів злочинної групи, які наживалися на ремонті доріг селища Антонівка та села Молодіжне. Йдеться про привласнення впродовж 2017 – 2020 років 13 млн гривень бюджетних коштів.

Організатором угрупування був тодішній голова Антонівської селищної ради Херсона Ігор Семенчев, виконавцями – секретар сільради, інженер із технічного нагляду та два підприємці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ