Підтримати нас

Меморіальне кладовище в селищі Геологів у Херсоні: яка сума виділена на облаштування

Автор статті
26 квітня 2024 17:00
2,438
Поширити:
Фото із сайту ХМВА

У 2024 році згідно з розпорядженням начальника Херсонської МВА Романа Мрочка, на облаштування меморіального комплексу загиблих в Херсоні виділили 980 тисяч гривень. 

Про це повідомила Херсонська міська військова адміністрація у відповідь на запит Медіаплатформи “Вгору”.

За облаштування кладовища в селищі Геологів відповідає адміністрація кладовища, а координує роботу “Ритуальна служба міста Херсона”. 

Зазначається, що у 2023 році вже виділялися кошти на заходи для поховання загиблих військових, облаштування меморіального комплексу, придбання флагштоків та утилізацію сміття. 

У цьому році на суму понад 225 тисяч гривень планують встановити гранітні вази та лавки на кладовищі. Також на суму понад 655 тисяч – облаштувати плиткою та встановити меморіальні комплекси на 100 тисяч гривень. 

Також повідомили, що станом на березень 2024 року на меморіальному кладовищі розпочали встановлення 10 пам'ятників та вже розмістили 128 флагштоків, виклали 77,5 метрів квадратних тротуарної плитки.

  • Кладовище в селищі Геологів у Херсоні розташоване між річкою Веревчиною та міжнародним аеропортом «Херсон».
  • В грудні 2015 року відкрили меморіальний комплекс у Херсоні на цвинтарі Геологів на ділянці, де поховані шістнадцять військовослужбовців, які проживали в Херсоні та загинули на Донеччині під час проведення АТО. Ініціатором спорудження виступили сім’ї загиблих. Проєкт меморіалу розроблений Українським інститутом національної пам’яті спеціально для Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ