Підтримати нас

Майже половина новокаховчан скаржиться на якість побутової техніки

Автор статті
26 лютого 2020 07:30
697
Поширити:

Про це сказала начальник міської інспекції у справах захисту прав споживачів Антоніна Прокопенко на нараді-семінарі, яка пройшла у Новій Каховці, що на Херсонщині.

На засідання прийшли покупці з конкретними проблемами, а також підприємницькі структури міста: «Серп і молот», «Візит», «Алло», «Аква», ФОП Горбачов, повідомляє Online НК.

На жаль, представники великих торгових мереж на зустріч не прибули. Саме до них адресована найбільша кількість претензій і побажань.

За даними новокаховської інспекції, минулого року 40% скарг людей стосувалися складної побутової техніки. У Херсоні цей показник сягає 70%.

Заступник начальника управління захисту прав споживачів Херсонської обласної Держпродспоживслужби Олександр Мандра розповів про найбільш поширені категорії порушень та шляхи їх врегулювання у досудовому порядку.

Люди скаржаться на недостовірну інформацію про продукцію, маркування і обслуговування не державною мовою, продавці відмовляються повертати гроші чи обмінювати товар належної якості у 14-денний строк, спекулюють на гарантійних умовах. Окремо було наголошено на важливості створення умов для розвитку споживчої освіти, підвищення рівня грамотності споживачів.

Фахівець також зазначив: з 26 березня вступають в дію зміни до закону про ринковий нагляд щодо зменшення тиску на бізнес. Закон спрямований на зменшення корупційних ризиків під час перевірок, а також на посилення захисту споживачів у разі виявлення на ринку небезпечної нехарчової продукції.

Перевірка продукції у її виробників здійснюється лише в разі, якщо наявні документально підтверджені підстави вважати, що продукція є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає визначеним вимогам унаслідок дій чи бездіяльності виробника такої продукції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ