Підтримати нас

Майже 75% українців вважають розслідування справа Гандзюк неефективним

25 листопада 2019 14:00
342
Поширити:

Ефективними дії правоохоронних органів щодо розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк вважають лише 9% опитаних українців, а 74,5% оцінюють дії правоохоронців як неефективні.

Про це сказала директор Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час пресконференції за результатами загальнонаціонального опитування, повідомляє Укрінформ.

“Про справу про вбивство Катерини Гандзюк чули 73% опитаних, ефективними дії правоохоронних органів щодо розслідування вважають лише 9%”, - сказала Бекешкіна.

Водночас, зауважила вона, 74% респондентів вважають напади на громадських активістів важливою проблемою.

Згідно з опитуванням, 41,2% респондентів вважають, що в Україні переважно небезпечно бути громадським активістом, а 36,3% вважають, що дуже небезпечно.

При цьому варіанти відповідей на це питання “Так, цілком безпечно” та “Переважно безпечно” обрали 4% та 10,4% опитаних відповідно.

Також згідно з результатами опитування, 89% респондентів заявили, що для них особисто важливо, щоб розслідування цієї справи довели до кінця і лише для 6% це не важливо.

“Є в країні проблеми, питання, які об’єднують суспільство. Якщо подивитеся розкладки по регіонах і навіть по політичних силах, то у ставленні до цієї справи істотної різниці немає”, - зауважила Бекешкіна.

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України було проведене Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 4 по 19 листопада 2019 року.

Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим, а у Донецькій і Луганській областях — тільки на територіях, що контролюються Україною.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ