Підтримати нас

Лікар із Херсона отримав підозру в державній зраді: йому загрожує довічне ув’язнення 

01 червня 2024 17:30
1,835
Поширити:
Фото: ЦЖР

Національна поліція України заочно повідомила про підозру в державній зраді 50-річному лікарю з Херсона Віталію Казакевичу. Йому загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Він працював у Херсоні мануальним терапевтом, остеопатом та лікарем-масажистом. 

За інформацією Опендатабот, чоловік очолює громадську організацію “Асоціація костоправів України”.

За даними слідства, Казакевич у квітні 2022 року публікував у соціальних мережах відеоблоги, в яких він виправдовував агресію військових РФ на території України. Також чоловік закликав до змін державного кордону України та виправдовував окупацію. 

Окрім державної зради, йому інкримінують умисні дії, що вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України.

  • Олешківська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 31-річного чоловіка. Він підтримував збройну агресію РФ на території України.
  • СБУ заочно повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 62-річній Тетяні Глуховцовій. Жінка погодилася обійняти посаду в.о. головного лікаря незаконно створеного медичного закладу на базі “Голопристанської районної лікарні”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів