Підтримати нас

Лабораторій для ПЛР-тестування на Херсонщині побільшає

Автор статті
30 липня 2020 08:00
710
Поширити:

У Херсонській області планують збільшити кількість лабораторій, які проводять ПЛР-тестування на COVID-19.

Про це на засіданні колегії Херсонської обласної державної адміністрації розповів директор Департаменту здоров'я ХОДА Віктор Короленко.

 За його словами, необхідність у розгортанні додаткових лабораторій пов'язана з тим, що традиційно восени значно збільшується кількість випадків респіраторних захворювань. Через це зростає і потреба в більшій кількості ПЛР-тестування.

 «Кількість ПЛР-досліджень за добу починалася з 20-40 і досягала майже 400. З огляду на широке коло осіб, які підлягають ПЛР-тестуванню, зрозуміло, що потужностей двох лабораторій нам вже недостатньо», - пояснив Віктор Короленко.

 Зараз на Херсонщині працює тільки дві лабораторії, які проводять ПЛР-тестування: ДУ «Херсонський лабораторний центр МОЗ України» і КНС «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. С.І. Горбачевського».

 Як розповів директор Департаменту здоров'я, у разі інфікування працівників цих лабораторій вони не зможуть працювати 14 днів, оскільки будуть перебувати на самоізоляції.

 Розгорнути додаткові лабораторії планується в новостворених районах області: Бериславському, Генічеському, Каховському, Херсонському та Скадовському. На території кожного з цих районів є заклади охорони здоров'я, визначені базовими в боротьбі з COVID-19.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ