Підтримати нас

Курили в приміщенні набитому паперами – окупанти в Державному архіві

Автор статті
22 липня 2023 05:00
408
Поширити:

Ні для кого не секрет, що російські загарбники часто залишають по собі бруд, безлад і розруху. Не стало винятком і їхнє поводження під час пограбування Херсонського Державного архіву. Що вони творили, та що залишили на місці злочину, кореспондентці медіаплатформи “Вгору” розповіла очільниця архіву Ірина Лопушинська. 

Коли вперше після деокупації директорка завітала до архіву, була шокована побаченим. В архівосховищах грабіжники залишили пляшки з під пива та  пластикові пляшки із сечею. Вони ходили там у туалет, і за однією з дверей, певно, як автограф, залишили власні екскременти. Утім найстрашнішою знахідкою були недопалки розкидані буквально на кожному поверсі архіву. 

Люди курили в приміщенні під стелю набитому папером. Будь-який рух і все спалахне, як свічка. Складається враження, що ці невігласи не мають навіть шкільної освіти й не розуміють елементарного – курити в кількаповерховій будівлі, набитій паперовими документами теж саме, що сунути пальці до розетки, – не стримує обурення пані Ірина.

Нагадуємо, що разом із грабіжниками-військовими участь у пограбуванні брали й архівісти з РФ.

Більш докладно читайте в попередньому матеріалі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ