Підтримати нас

Кримінальна доба Херсонщини: шахрайство, крадіжки і «земельний» реєстратор-аферист

16 липня 2020 06:00
190
Поширити:

Кримінальна доба Херсонщини: шахрайство, крадіжки і «земельний» реєстратор-аферист.

Як повідомляє відділ комунікації поліції в області, минулої доби в Каховське відділення звернувся 47-річний місцевий мешканець, який перерахував 12,660 гривень «задатку» невідомому, який розмістив в інтернеті об’яву про продаж басейну. Після цього, як це майже завжди буває, «продавець» видалив повідомлення з сайту і перестав відповідати на дзвінки.

Також у Херсоні 42-річна жінка звернулась до поліції, розповівши, що якийсь невідомий чоловік проник до її квартири і поцупив звідти три тисячі гривень і золоті вироби. За  цими фактами зараз триває перевірка.

Зазначимо, що впродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 678 звернень, серед яких 130 повідомлень містить ознаки кримінального правопорушення.

Патрульні зареєстрували чотири дорожньо-транспортних пригоди, в яких чотири людини отримали травми різного ступеню важкості. Крім того, шість адмінпротоколів складено на водіїв, які керували автівкою в нетверезому стані.

Ще одна гучна справа – викриття в Херсоні державного реєстратора, який неправомірно вивів «смачні» земельні ділянки на узбережжі Чорного моря з державної власності до комунальної, а потім продав їх, чим зашкодив державі на суму 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Як повідомляють в поліції, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ