Підтримати нас

Криворізькі сапери розміновують Бериславський район на Херсонщині: знищили вже майже двісті снарядів

Vgoru
Автор статті
01 червня 2023 16:11
1,312
Поширити:

Нацгвардійці Криворізької бригади розміновують територію в Бериславському районі Херсонської області. Від початку року вони знешкодили майже дві сотні російських снарядів.

Про це йдеться в повідомленні військової частини 3011 Національної гвардії України.

За її інформацією, під час роботи в районі села Дудчани на Херсонщині сапери зіткнулися з російською системою дистанційного мінування «Зємлєдєліє». 

«Система доставляє засоби реактивних снарядів на відстань до 15 км, міни як протипіхотні, так і протитанкові. З огляду на те, що до лівого берега Дніпра відстань менше ніж 15 км, а час «приходу» не встановлений, було прийнято рішення про ліквідацію системи на місці», — розповідає гвардієць Дмитро.

Окрім порівняно нових розробок ворога, сапери зустрічають і зразки ще радянського виробництва, такі як міни ТМ-83.

«Ця міна є протитанковою, протибортовою. Вона має два датчики цілей – сейсмічний та оптичний. Особливість міни ТМ-83 в тому, що вона є дистанційною. Цю міну заборонено знімати. Знешкодити її можна лише застосуванням великокаліберної зброї на місці виявлення», — говорить сапер.

Від початку року сапери Криворізької бригади Нацгвардії обстежили та розмінували територію площею понад чотири гектара та 44 кілометри суцільної лінії електропередач, у тому числі й на Херсонщині.

Нагадаємо, позавчора поблизу селища Велика Олександрівка Бериславського району на російській міні підірвався чоловік. На березі річки чоловік натрапив на невідомий вибухонебезпечний предмет. Він здетонував, і внаслідок цього місцевий мешканець втратив частину ноги.

Загалом на правобережжі Херсонщини піротехніки обстежили 39 тисяч 710 гектарів території, з них 34 тисячі – землі сільськогосподарського призначення. 

Сапери виявили та знешкодили понад 70,3 тисячі вибухонебезпечних предметів.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ