Підтримати нас

КПВВ на адмінмежі з Кримом відновили роботу

Автор статті
28 серпня 2020 05:55
569
Поширити:

Двадцять днів у серпні не працювали три КПВВ на Херсонщині на адмінмежі з Кримом.

Рішення було прийнято Кабміном 8 серпня. Причина - інтенсивне поширення коронавірусної інфекції. Але вже сьогодні, 28 серпня, з 00:00 всі пункти знову відкриті для громадян. Проте працюють КПВВ з деякими новими особливостями. Зокрема, іноземці та особи без громадянства, які прагнуть потрапити на підконтрольну українському уряду територію України через КПВВ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, АР Крим та Севастополя, повинні мати страховий поліс, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування на території України (у тому числі, на тимчасово окупованих територіях).

Крім того, усі  громадяни, які прибувають з тимчасово окупованих територій, мають пройти самоізоляцію. А дострокове припинення її можливе лише в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після виїзду з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей та Криму.

Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з тимчасово окупованих територій, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого  додатку особа підлягає 14-денній обсервації.

При цьому зазначимо, що самоізоляцію не повинні проходити діти до 12 років та працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ