Підтримати нас

Козацькі джерела Херсонщини

19 червня 2020 14:38
976
Поширити:

Водоспади біля села Козацьке Бериславського району, за рейтингом “Суспільного”, потрапили у топ-5 природних див Херсонщини.

Ці природні джерела б'ють по всій береговій лінії села та поповнюють води  Дніпра. І є улюбленим місцем відпочинку як місцевих мешканців, так і туристів.  

Хоча п'ять років тому про унікальне на степовій Херсонщині явище природи вже майже забули, бо джерела з цілющою водою, від якої захоплювало дух, заросли та засмітилися. Пам'ятали про них лише старожили. Але у 2015 році місцеві активісти вирішили перевірити “легенди” та розчистили ключі. І на схилах  знову заспівали водоспади.   

Найцікавіші для цього району - «степові водоспади», які виходять зі стіни колишнього маєтку князя Трубецького. Місцеві жителі розповідають легенду, нібито джерела утворились зі сліз нещасних коханок князя, бо той був дуже ласий до жінок та славився гучними романами. 

Однак насправді, ці водоспади створені штучно, за вказівкою Трубецького. Він дуже хотів чимось прикрасити  свій маєток, щоб усі дивувались. І якось вранці, п'ючи як завжди, каву на балконі, придумав: буде ще приємніше зустрічати день, дивлячись на водоспад. І наказав робітникам так повернути течію підземних вод, щоб вони каскадом збігали зі стіни.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ