Підтримати нас

Коли та скільки Херсонщина отримає швидких тестів для визначення вірусу COVID-19 (відео)

Автор статті
16 березня 2020 15:15
1,057
Поширити:

Тест-системи для швидкого визначення небезпечного вірусу повинні надійти до Херсона сьогодні ввечері, 16 березня.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко на брифінгу 16 березня:

"Тест-системи повинні сьогодні ввечері прийти, ми їх закупили за кошти обласного бюджету, — зазначив Віктор Короленко. — Або сьогодні до вечора, або завтра будуть в інфекційній лікарні. Швидкі тести закупили по 200 штук на кожний з десяти опорних закладів області, а на інші заклади - по 100 штук".

Автор відео Дмитро Багненко

Чиновник зазначив: якщо у людини є підозра на вірус COVID-19, буде проводитися швидкий тест. Якщо він дає позитивний результат, пацієнта перевірять тест-системами у лабораторному центрі, після чого захворювання буде точно визначене:

"Якщо  людина захворіла на ОРВІ і при цьому вона або хтось з її оточення були за кордоном, цю людину обов’язково помістять у  заклад охорони здоров’я, — підкреслив Віктор Короленко. — У нас на сьогодні є таких 350 закладів. Там пацієнту проводитимуть  обстеження до моменту, коли ми підтвердимо бо спростуємо діагноз коронавірусної інфекції".  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ