Підтримати нас

Колишній співробітник заповідника “Асканія-Нова” незаконно створив дві структури на лівобережжі Херсонщини 

20 жовтня 2024 18:00
916
Поширити:
Фото зі сторінки Центру журналістських розслідувань/Ігор Магда

Колишній співробітник біосферного заповідника “Асканія-Нова” Ігор Магда незаконно зареєстрував та очолив ТОВ «Экосфера-Таврія» та “Зелена Новоросія”.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що 10 жовтня 2024 року до державного реєстру юридичних осіб РФ незаконно внесено дані про ТОВ «Экосфера-Таврія». Її засновником та директором вказаний Ігор Магда. 

Товариство займатиметься розвитком туризму, торгівлею, рибальством, та гуртовою торгівлею зерном. 

Чоловік працював інженером-постачальником у біосферному заповіднику «Асканія-Нова». 

За словами жителів громади Асканія-Нова, Магда – уродженець Нижньосірогозької селищної громади, де зараз проживають його родичі. Після захоплення заповідника «Асканія-Нова» російськими окупантами, він залишився там працювати. 

Окрім цього, Магда причетний до створення некомерційної організації розвитку екологічної свідомості та захисту навколишнього середовища «Зелена Новоросія». Її незаконно зареєстрували 24 вересня 2024 року в Нижніх Сірогозах. 

Зазначена організація займається пропагандою на окупованих територіях, а також екологією. 

16 жовтня «Зелену Новоросію» очолив Максим Некрасов з Росії. 

  • Територію, де розташований заповідник “Асканія-Нова”, армія РФ окупувала в перший день повномасштабного вторгнення в Україну. Наприкінці березня 2023 року окупаційна влада встановила над ним повний контроль.
  • Вирок від суду за колабораціонізм отримала уродженка Казахстану, підприємниця із Каховки Херсонської області Олена Буйнова. Вона отримала 3 роки ув’язнення зі звільненням від відбування основного покарання із випробувальним строком на один рік.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів