Підтримати нас

Херсонців запрошують саджати ліс

17 жовтня 2019 09:52
594
Поширити:

Небайдужих жителів Херсонщини запрошують висадити 10 000 саджанців у лісовому масиві поблизу міста Олешки, в кварталі 50 Олешківського лісництва. 

Тут планується створення лісу на площі 3.0 га. Всього протягом 2019 року заново озеленять 64 га.

Бажаючих просять одягнути зручний одяг та кросівки. Лісівники Херсонщини забезпечать усіх охочих посадковим матеріалом та інвентарем.

"Запрошуємо спільною справою нагадати людям, що варто дбайливо ставитися до природи, оберігати й примножувати ліси Херсонщини. Ліс завжди чекає небайдужих!" - повідомляють у Херсонській обласній державній адміністрації.

За детальною інформацією дзвонити: 0552-26-29-87.

Довідково. Рукотворний ліс на Херсонщині є найбільшим у Європі. Він вкриває 74 тис. га на загальній площі земель – 172,1, які перебувають у постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств Херсонщини. Ліс слугує не тільки захисником від ерозії ґрунтів та піщаних буревіїв, а й вже понад 60 років стримує наступ Олешківської пустелі на сільськогосподарські землі. Але щороку ми втрачаємо ліси під час пожеж та від незаконної вирубки лісових насаджень. З цим триває боротьба правоохоронців та лісівників.

Дивіться сюжет від онлайн-газети "Вгору" про лісові пожежі, що нищать херсонські ліси. Детальніше читайте у матеріалі: Чому горять ліси Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ