Підтримати нас

Херсонця оштрафували за торгівлю таємницями

Автор статті
17 серпня 2018 12:03
768
Поширити:

Як з’ясували правоохоронці, кур’єр юридичної компанії «Юг Гранд» Георгій С. ще «підробляв» продажем інформації з обмеженим доступом.

А саме: інформацією з баз даних Національної поліції, Державної фіскальної служби, Головного сервісного центру МВС України, Інтерполу, Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, ПАТ КБ «Приватбанк», ПАТ «Укрпошти», ТОВ «Нової пошти», а також деталізованими телефонами з'єднання мобільних операторів «Водафон», «Київстар», «Лайфселл».

Оголошення про її продаж він розмістив на Інтернет форумі «Darkmoney.cc» ще у жовтні 2016 року. Скільки відомостей з того часу продав - невідомо. Правоохоронці відкрили кримінальну справу тільки 4 травня цього року. А вже 8 травня підозрюваний у злочині, передбаченим  ч. 1 ст. 361-2 КК України (Несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, - карається штрафом від 8,5 до 17 тис. грн.,  або до двох років позбавленням волі) - підписав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Георгій визнав, що 29.03.2018 року продав відомості з Державної фіскальної служби щодо ТОВ «Інфосейф інноваційні технології»; всі персональні та фінансові відомості про одного з клієнтів «Приватбанка», й також данні з «Інформаційно-телекомунікаційної системі прикордонного контролю «Гарт-1» щодо перетину ним кордону.  За це отримав на електронний онлайн-гаманець один «Біткоїн» криптовалюти, що еквівалентно 7 000 доларів США.

Згідно з угодою між прокурором та обвинуваченим, останній повністю визнав свою вину, зобов'язався співпрацювати з правоохоронними органами щодо попередження та викриття інших аналогічних кримінальних правопорушень, та погодився на покарання у вигляді штрафу 8500 гривень.

Суддя Херсонського міського суду Наталія Стамбула  угоду затвердила.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ