Підтримати нас

Херсонці вимагали звільнити тяжко хворого бранця Кремля Едема Бекірова

Автор статті
12 січня 2019 14:24
864
Поширити:

Сьогодні, 12 січня, херсонці вийшли на мітинг із закликами звільнити незаконно затриманого кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Окупаційний російський режим в Криму продовжує незаконно ув’язнювати українських громадян. На цей раз бранцем Кремля став мешканець селища Новоолексіївка Едем Бекіров.

Охочі херсонці разом з кримськими татарами висловили свою підтримку бранцям Кремля у вільний мікрофон.

Чоловік вже двадцять років бореться за своє життя і має інвалідність першої групи. Він потребує постійного медичного нагляду. Едем Бекіров має відкриту рану на ампутованій нозі, яка не загоюється через підвищений цукор у крові. Крім цього, чоловік переніс операцію на серці. Проте, зі слів адвоката, в медсанчастині СІЗО, в якому тримають бранця, немає навіть бинтів для перев’язок.

Прапор кримських татар.

Едем Бекіров поїхав 12 грудня на півострів навідати свою матір. Але на в’їзді до окупованого Криму з боку Чонгару під час проходження паспортного контролю на окупованій стороні його заарештувала ФСБ. Едема Бекірова звинуватили в зберіганні та передачі “таємному” свідкові 14 кілограмів боєприпасів і зброї ще в травні 2018 року.

“Едем мені казав, що  буде їздити до матері, поки  живий і поки  може їздити. Він дійсно їздив у травні  до своєї матері в Крим, не дивлячись на те, що в нього ще були скоби після операції на серці. На суді він по хвилинах розповів, де і з ким він тоді був.”, - розповідає дружина бранця Гульнара Бекірова.

 

Дружина Гульнара Бекірова.

Не зважаючи на критичний стан здоров’я, суд залишив бранця в СІЗО до 11 лютого.

Близько сотні херсонців разом з кримськими татарами вийшли на майдан з вимогами звільнити всіх в’язнів Кремля, у тому числі й Едема Бекірова, та припинити переслідування кримськотатарського населення.

 

Учасники мітингу в Херсоні на підтримку Едема Бекірова та всіх незаконно затриманих росіянами українських громадян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ