Підтримати нас

Херсонці проти торгівлі людьми. ФОТО

Автор статті
18 жовтня 2018 11:28
838
Поширити:

У четвер, 18 жовтня, у Херсоні з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми відбулася вулична акція «Хода за свободу» (Walk for Freedom).

На акцію вийшли представники влади, поліцейські та жителі міста.

Учасники, вкрившись чорними парасольками з логотипом «Walk for Freedom», як символ захищеності, з плакатами пройшли проспектом Ушакова від Привокзальної площі до площі Свободи.

«Ця акція проходить для того, щоб поінформувати людей про ризики потрапляння в сучасні форми рабства, люди мають бути ознайомлені з тими небезпеками, яких можуть очікувати на них. Інформаційні матеріали, які ми сьогодні роздавали, говорять про те, що можна зателефонувати на гарячу національну лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 – це безкоштовно. Там можна отримати допомогу  або дізнатися про умови працевлаштування в тій чи іншій країні, про ризики і небезпеки, про те, до чого варто бути готовими, бо кожна країна має свої відмінності» - каже Анжела Литвиненко з громадської організації «Успішна жінка».

Сьогодні до акції долучилися всі обласні центри та міста України для того, щоб привернути увагу всієї країни до цієї проблеми. У Києві подібна масштабна акція пройде 20 жовтня.

Захід відбувся за підтримки Міністерства соціальної політики України, за підтримки Представництва громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та Міжнародної організації з міграції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ