Підтримати нас

Херсонці хочуть за кордон

Автор статті
19 вересня 2016 04:50
553
Поширити:

З початку року на Херсонщині видали 40 220 закордонних паспортів. Із них 34485 – біометричні.

Такі цифри нам надали нам озвучили в УДМС України в Херсонській області.

На Херсонщині оформити закордонний паспорт можна в 14 територіальних підрозділах міграційної служби, а саме : в Суворовському, Комсомольському , Дніпровському районних відділах м. Херсона , Новотроїцькому, Цюрупинському, Генічеському, Каланчацькому, Чаплинському, Скадовському, Голопристанському, Великоолександрівському, Бериславському, Каховському, районних секторах та Новокаховському міському секторі.

Закордонний паспорт оформлюється з народження та незалежно від реєстрації місця проживання особи на всій території України. Тобто громадяни, не зважаючи на своє місце проживання, мають змогу звернутися у будь-який зручний для них підрозділ міграційної служи, який здійснює оформлення закордонних паспортів, та отримати відповідну послугу.

Для оформлення закордонного паспорта особа подає:

1) паспорт громадянина України (для осіб, що досягли шістнадцятирічного віку та постійно проживають в Україні);

2) Ідентифікаційний номер платника податків (для осіб, які оформлюють паспорт вперше);

3) свідоцтво про народження (у разі оформлення вперше паспорта для виїзду за кордон особі, що не досягла шістнадцятирічного віку);

4) відповідні документи, що підтверджують здійснення встановлених законодавством платежів, або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів;

5) у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку подаються дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра та одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Детальніше про необхідні документи можна ознайомитись на сайті Державної міграційної служби.

За допомогою онлайн-сервісу на сайті міграційної служби можна роздрукувати платіжні реквізити для оформлення паспорта для виїзду за кордон у всіх підрозділах, які надають таку послугу. Сервіс доступний за посиланням: https://dmsu.gov.ua/invoice/ , оплата рахунку здійснюється у банківській установі.

Перевірити стан оформлення закордонного паспорту можна також самостійно за допомогою онлайн сервісу за посиланням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ