Підтримати нас

“Херсонтеплоенерго” повідомило про початок опалювального сезону в обласному центрі

Автор статті
03 листопада 2020 09:00
815
Поширити:

Комфортна осінь цього року дозволяє херсонцям ощадливо ставитися до витрати електроенергії для обігріву осель. А опалювальний сезон з кожним днем відсувається все далі. Адже обов'язковою умовою для його старту є ситуація, за якої середньодобова температура повітря протягом мінімум трьох діб не підніметься вище восьми градусів за Цельсієм.

Проте холодний подих осені все ближче, і ось уже міська влада приймає рішення про початок опалювального сезону вже з понеділка, 9 листопада.

Зокрема, про це під час засідання виконкому Херсонської міськради заявив директор комунального підприємства “Херсонтеплоенерго” Сергій Харченко. За його словами, таке рішення було прийнято під час наради з міським головою Володимиром Миколаєнком. Харченко зазначив, що, попри борги підприємства перед працівниками, “Херсонтеплоенерго” на 100% готово до опалювального сезону - номінації на газ від НАК “Нафтогаз” отримано, мережі та котельні готові до запуску. Директор комунального підприємства повідомив, що заборгованість із зарплати складає понад 15 мільйонів гривень.

Треба відзначити, що ще у вересні міськрада дала дозвіл “Херсонтеплоенерго” на отримання кредиту. Сергій Харченко заявив, що “Укргазбанк” дає підприємству лише 4 мільйони гривень, а погодження на отримання кредитної лінії має відбутися лише наступного тижня.

Також минулої п’ятниці працівники “Херсонтеплоенерго” вийшли на мітинг перед міськрадою та обладміністрацією, вимагаючи виплати зарплати. За їхніми словами, вони не отримують кошти вже п'ять місяців.

У свою чергу, Володимир Миколаєнко пообіцяв, що міська влада буде шукати в бюджеті кошти для надання комунальному підприємству фінансової допомоги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ