Підтримати нас

Херсонські рятувальники гасили пожежі і знешкоджували міну

Автор статті
11 червня 2020 10:00
593
Поширити:

Як повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС в Херсонській області, протягом минулої доби рятувальникам довелося п'ять разів виїжджати за екстреними викликами на пожежі в екосистемах.

Усі випадки припали на Голопристанський, Олешківський, Білозерський і Каховський райони. Згідно з повідомленням, горіли суха трава та сміття, при цьому в кожному випадку площа загоряння була різною.

Усього з початку року рятувальники гасили 318 пожеж в екологічних системах області на площі близько 113 гектарів.

Основна причина таких пожеж – людський фактор: необачно кинутий недопалок чи запалений сірник, залишене без нагляду багаття або ж зумисні підпали. Тому рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, аби своїми діями не провокувати пожежі в екосистемах області.

Крім того, учора, 10 червня, піротехнічною групою обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій  здійснено залучення в Нововоронцовський район поблизу с. Золота Балка, де напередодні місцеві мешканці виявили фугасну авіаційну бомбу вагою 50 кілограмів. Сапери транспортували боєприпас на підривний майданчик, де його було знищено. 

Як повідомляє пресслужба відомства, всього з початку 2020 року херсонські піротехніки знищили 194 різноманітних та різнокаліберних боєприпасів часів минулих війн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ