Підтримати нас

Херсонські поліцейські нагадали про заборону продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім

Автор статті
24 вересня 2019 11:46
673
Поширити:

«Відповідальність починається з мене» - саме під таким девізом ювенальні поліцейські проводять профілактичні рейди закладами торгівлі та нагадують продавцям про неприпустимість продажу алкоголю і цигарок неповнолітнім.

- Ми вручаємо продавцям спеціальні наліпки «Відповідальність починається з мене». Дизайн наліпок продуманий таким чином, щоб вони були помітними і напис читався неозброєним оком. Нам важливо донести всім, що алкоголь завдає величезної шкоди здоров'ю дітей. А продавцям нагадуємо про штраф від 1700 до 6800 гривень у випадку продажу дітям спиртного, - зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько.

Реакція продавців на таку акцію була позитивною. Вони пояснювали, що пам’ятають про заборону реалізації неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів і обіцяли завжди дотримуватися норм закону. Працівники торгових закладів охоче розміщували у видимих місцях магазинів наліпки «Відповідальність починається з мене».

Зі своєї практики Ярослав Шанько пригадав, як деякі продавці вдаються до крайнощів, аби уникнути відповідальності за продаж неповнолітнім алкоголю. Так, у минулому році в магазині міста Нова Каховка касир продала спиртне 17-річному хлопцю. Жінка спочатку заперечувала цей факт, а коли працівники поліції показали їй чек, вона вихопила його і в усіх на очах з’їла. Але це їй не допомогло. У правоохоронців була копія чеку, тож касир таки понесла адміністративну відповідальність. А на власника магазину наклали штрафні санкції в сумі 6800 гривень та позбавили ліцензії на продаж алкогольних напоїв. Згодом стало відомо, що цей магазин припинив свою роботу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ