Підтримати нас

Херсонські оперативники затримали двох крадіїв речей із автомобілів

Автор статті
08 травня 2020 13:30
644
Поширити:

Упродовж останнього місяця в поліцію звернулись більше десяти мешканців обласного центру із заявами про крадіжки з автомобілів.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до скоєння злочинів причетні двоє чоловіків. Два дні тому оперативники Херсонського відділу поліції затримали одного з них, а сьогодні вранці іншого. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Кожному з них може загрожувати по 6 років ув’язнення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, злодії переважно діяли у нічний час. Вони обирали недорогі автомобілі, які не були обладнані сигналізацією. Зловмисники зламували дверцята автівок та викрадали з салону все, що мало якусь цінність: магнітоли, інструменти тощо. Поліцейські провели ряд оперативних заходів, спрямованих на встановлення осіб зловмисників. Були перевірені громадяни, які раніше мали судимість за скоєння аналогічних злочинів, можливі місця збуту крадених речей, вивчені записи відеокамер спостереження, встановлених у районі скоєння злочинів. В результаті під підозру потрапили двоє наркозалежних херсонців, які нещодавно звільнились з місць позбавлення волі. Кожному з них по 38 років. Один із них вчиняв злочини виключно на території Корабельного району, інший «промишляв» по всьому місту. Викрадені речі злодії збували таксистам та своїм знайомим.

Наразі один із фігурантів затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Обидва чоловіки підозрюються в скоєнні кримінальних правопорушень за ознаками ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» (санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років). Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Також їх перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ