Підтримати нас

Херсонські бандуристи встановили пісенний рекорд. ФОТО

Vgoru
Автор статті
24 серпня 2016 15:10
568
Поширити:

На урочистостях на честь 25-ї річниці Незалежності України 132 юні музиканти виконали «Молитву за Україну» Миколи Лисенка.

Це - наймасовіше виконання знаменитого твору юними бандуристами.

Диригентом була викладач Херсонського музичного училища Наталія Мазур.

Рекорд зареєстрував офіційний представник Національного реєстру рекордів України Дмитро Яїцький.

Звертаючись, до херсонців, він сказав:

«Я від імені Національного реєстру рекордів України і від себе особисто з усією душею хочу привітати з нашим національним святом і новим національним рекордом України. Сьогодні ми зафіксували рекорд: музичний виступ найбільшої кількості дітей-бандуристів, і це число - 132 учасники. Новий рекорд України! Херсон, він - ваш!».

Диплом, що підтверджує встановлення рекорду, отримав голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Він подякував юним бандуристам і їх педагогам, а також у своєму виступі зазначив, що навіть в наше століття цифрових технологій і всіляких музичних новацій бандура залишається неперевершеним інструментом, бо вона – втілення української душі.

Також під час урочистостей були вручені державні нагороди херсонцям, які досягли значних успіхів у різних сферах: працівникам промислових підприємств, діячам культури, науковцям, представникам духовенства, громадським активістам…  

${gallery:039245078703634415014256d7297e5e}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ