Підтримати нас

Херсонська поліція щодня розшукує і затримує крадіїв

Автор статті
08 жовтня 2020 08:00
641
Поширити:

Як повідомили у відділі комунікацій Нацполіції у Херсонській області, впродовж минулої доби правоохоронці прийняли 620 заяв і повідомлень, серед яких 89 звернень містять ознаки кримінального правопорушення.

Також зафіксовано три дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими, в результаті яких три людини отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції та управління патрульної поліції склали 171 адміністративний протокол, з них 8 - за керування транспортним засобом напідпитку.

Мопеди - “найпопулярніша” здобич для крадіїв

Майже щодня на Херсонщині у власників зникають мопеди. Минула доба не стала винятком. Відділ комунікації поліції Херсонської області інформує, що у Білозерське районне відділення звернувся мешканець села Розлив, в якого невідомий незаконно заволодів мопедом «Хонда Такт», який заявник залишив біля одного з розважальних закладів райцентру.

Крім того, у Голопристанському районі у 23-річного хлопця поцупили мопед “Хонда Діо”, який заявник залишив поблизу місцевого ринку.

Також активно поводять себе “банківські” шахраї. Так, у Великоолександрівське відділення поліції звернувся 48-річний житель райцентру. Він розповів, що йому зателефонував чоловік, який представився співробітником банку. У ході розмови незнайомець дізнався у заявника реквізити його банківської картки, після чого з неї зникли гроші в сумі близько 15 тисяч гривень. За всіма цими фактами проводиться перевірка.

Херсонська поліція затримала банду крадіїв

У Каховському районі поліцейські затримали на місці злочину організовану злочинну групу. На рахунку у чоловіків близько 10 епізодів крадіжок.

39-річного організатора злочинної групи та п’ятьох його співучасників віком від 26 до 43 років викрили працівники Управління стратегічних розслідувань, спільно з оперативниками карного розшуку та слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області. До їх затримання були залучені бійці спецпідрозділу «КОРД».

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін: 

«Всі учасники злочинної групи були затримані на місці злочину вночі, 7 жовтня, у Каховському районі області. Чоловіки проникли до магазину, звідки викрали грошові кошти з термінала самообслуговування та харчові продукти. Зловмисники одразу були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального  кодексу України. Наразі за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях одночасно проводяться 17 санкціонованих обшуків».

Під час досудового розслідування слідчі встановили причетність затриманих до десяти епізодів крадіжок, вчинених на території Херсонської області з кінця 2019 року. Зловмисники проникали у квартири і магазини та скоювали крадіжки. Чоловіки користувались відмичками для потрапляння у помешкання.

Під час досудового розслідування слідчі встановили причетність затриманих до десяти епізодів крадіжок, вчинених на території Херсонської Фігуранти вибирали магазини в віддалених населених пунктах, де були встановленні термінали самообслуговування. Напередодні крадіжок у магазинах зловмисники робили «розвідку», з’ясовували розклад їх роботи, наявність камер спостереження та охоронної сигналізації. Вночі зловмисники проникали до магазину шляхом пошкодження дверей або решіток на вікнах. Таким же чином злочинна група проникала до квартир на час відсутності господарів. Зловмисників цікавили грошові кошти, сейфи та ювелірні вироби. Загальна сума викрадених коштів злочинною групою складає понад 700 тисяч гривень.

Нині проводиться досудове розслідування ряду кримінальних проваджень, відкритих за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Також вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших районів Херсонщини та сусідніх областей. Досудове розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ