Підтримати нас

Херсонська інфекційна лікарня придбала 28 апаратів ШВЛ та захисний одяг для лікування пацієнтів з СОVID-І9

Автор статті
27 березня 2020 08:45
618
Поширити:

Комунальне некомерційне підприємство «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» Херсонської обласної ради придбало 28 апаратів штучної вентиляції легенів загального призначення для інтенсивної терапії.

Про це йдеться у договорі, опублікованому на порталі публічних закупівель prozorro.gov.ua, повідомляє День.

Закупівля проведена по безтендерній процедурі у ТОВ «ОПТІМЕД-СЕРВІС» на суму 19 млн 600 тис. гривень. У договорі вказано, що відповідні апарати ШВЛ входить до переліку медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на СОVID-І9.

Апарати ШВЛ придбані за кошти, додатково виділені з обласного бюджету на попередній сесії облради. Інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського визначена одним із базових закладів у Херсонській області для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією СОVID-І9. 

Окрім апаратів ШВЛ, обласна інфекційна лікарня придбала набори захисного одягу (костюми, халати, маски, шапки, бахіли тощо), респіратори, засоби дезінфекції. 

За даними МОЗ України, станом на 22:20 у Херсонській області підтверджено один випадок захворювання на СОVID-І9. Відомо, що це жінка з м. Генічеськ, яка нещодавно повернулася з відпочинку з Об’єднаних Арабських Еміратів. Експрес-тест пацієнтки показав негативний результат, однак лабораторні аналізи в Києві підтвердили наявність коронавірусу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ