Підтримати нас

Херсонщина втратить більшість районних центрів

Автор статті
09 червня 2020 13:00
838
Поширити:

У Херсонській області наразі налічується 18 районних центрів, керівництво держави планує залишити тільки три. 

Міністерство розвитку громад і територій підготувало новий проєкт, згідно з яким кількість районів в обласних центрах в Україні має зменшитися з 490 до 118.

Зміни торкнуться і Херсонщини, тут залишаться тільки три райони: Херсонський (до складу якого увійде обласний центр), Новокаховський та Генічеський.

Найбільшим має стати Херсонський район, оскільки там проживатиме 591, 5 тисяч людей, у Новокаховському - 323, 7 тисяч і в Генічеському - 122, 4 тисячі.

Причиною таких змін відомство називає порушення у співвідношенні населення у всіх районах країни. Наприклад, у Київській області є два райони з населенням у 5662 осіб та 182 100, що наочно показує диспропорцію.

Крім цього, зміна адміністративного устрою пов’язана з децентралізацією, у рамках якої було створені об'єднані територіальні громади. І потреба в районних державних адміністраціях зникла, адже в ОТГ їх функції виконують ради при громадах. Зокрема, наразі в Херсонській області 33 ОТГ, які вже функціонують і всі адміністративні послуги надають самостійно.

За словами заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди, очікується, що Верховна Рада прийме постанову про утворення в Україні нових районів до середини липня цього року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ