Підтримати нас

Херсонщина приєдналась до місячнику боротьби з раком молочної залози

Автор статті
03 жовтня 2019 15:02
746
Поширити:

У приміщенні Херсонського державного університету відбувся інформаційний захід. 

Взяли участь у ньому заступниці голови ОДА Світлана Чепіга, директор Департаменту охорони здоров`я Херсонської ОДА Віктор Короленко та головний лікар Херсонського онкодиспансеру Ірина Сокур.

Щороку понад пів мільйона жінок у всьому світі помирає через цю недугу. Найвищі показники захворюваності на рак молочної залози — серед українок віком понад 60 років, хоча вже з 30 років істотно частішають випадки захворювання. Кожній четвертій жінці цей вид онкопатології діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Рак молочної залози посідає на Херсонщині перше місце у структурі онкологічних захворювань. Дуже важливо пам`ятати, що ефективного способу запобігти раку молочної залози не існує. Тому основна рекомендація – регулярно проходити профілактичний огляд.

Для цього можна зайти на карту, розробленою обласною державною адміністрацією, та обрати найближчий медичний заклад, в якому є мамограф.

На карті знаками “+” зображено всі медзаклади в Херсонській області, де є мамограф. Достатньо клікнути на значок і відкриється інформація про медзаклад, де вказана адреса, робочі години, сайт та телефон.

Google-карта за посиланням

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ