Підтримати нас

Херсон і три райони області - у “жовтій” зоні. Що це означає?

02 жовтня 2020 06:00
1,017
Поширити:

В Україні триває поширення епідемії коронавірусної інфекції COVID-19. З кожним днем, судячи з інформації МОЗ, хворих стає все більше, і ми бачимо все нові "антирекорди".

Так, за минулу добу в країні зафіксовано 4633 нових випадків зараження: цифра, якої раніше не було. У Херсоні та області ситуація також погіршується. Станом на ранок сьогодні, 2 жовтня, згідно з даними управління охорони здоров'я Херсонської міськради, в обласному центрі зареєстровано 61 новий випадок захворювання. Разом з тим 10 херсонців одужали. Таким чином, у Херсоні вже виявлено 685 хворих, з них одужало - 203. Кількість летальних випадків - 14.

Виходячи з ситуації, що склалася, у Кабміні оголосили про новий етап карантину, який вступить з 5 жовтня. Про це стало відомо вчора на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та питань надзвичайних ситуацій. Зокрема, з понеділка Херсон, а також Білозерський, Іванівський та Новотроїцький райони області переходять в так звану "жовту" епідемічну зону. Ось перелік карантинних обмежень, характерних для цієї зони:

  • перебування у громадських будівлях у масках або респіраторах;
  • проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів
  • кінотеатри із заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки у межах місць для сидіння;
  • забороняється відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу;
  • забороняється відвідування установ соціального захисту, у яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;
  • на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор події.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ